Κ.Δ.Α.Π. "Μικρό Σχολείο" - Ξάνθη

 

Το Κ.Δ.Α.Π. «Μικρό σχολείο» είναι Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών.

Στόχος του Κ.Δ.Α.Π. «Μικρό Σχολείο» είναι η καθημερινή απογευματινή δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και τους δίνει την ευκαιρία :

• να ξεδιπλώσουν την φαντασία τους
• να εξελίξουν την δημιουργικότητα τους
• να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και
• να κατακτήσουν την μάθηση μέσω του παιχνιδιού.

 

Όραμά μας είναι να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της γνωστικής και συναισθηματικής ευφυίας των παιδιών δίνοντας τους ερεθίσματα μέσα από καινοτόμες δραστηριότητες μέσα σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας έχοντας πάντα ως γνώμονα τον σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

Στο Κ.Δ.Α.Π «Μικρό σχολείο» δημιουργήσαμε έναν ζεστό χώρο πλούσιο σε ερεθίσματα για να περνούν τα παιδιά ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες τους δίπλα σε έμπειρους παιδαγωγούς.

Το Κ.Δ.Α.Π «Μικρό σχολείο» απαρτίζεται από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και συγκεκριμένα από νηπιαγωγούς, παιδαγωγούς, παιδαγωγό μουσικής αγωγής, θεατρολόγο, μάγειρα και απόφοιτη γυμναστικής ακαδημίας. Συνεργάζεται, επίσης, με σύμβουλο ψυχικής υγείας, η οποία προσφέρει συμβουλευτική γονέων και εκπαιδευτικών.

Ακόμη, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος συνεργάζεται με τοπικούς επαγγελματίες και οργανώνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες παιδαγωγικού χαρακτήρα, που φέρνουν τους μαθητές σε επαφή με την τοπική, οικονομική και πολιτισμική πραγματικότητα.